Tällast tääl.

.

.

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Vikapaikas.


Pilkku on tärkee.     15.04.2012
Mun ikäluokalle ope kerto kuin tärkee pilkku (meinas tulla pilll*, mut ohan seki…) on seuraaval esimerkil: Armoa, EI Siperiaan. Armoa ei, Siperiaan. Että ihmiskohtalo saatto aikoinaa olla kiinni pikkuriikkisen pilkun paikasta. Kattokaaki et se osuu just kohillee.

Mulle ku välil sattuu ja tapahtuu ni tapahtu kerran tällee: Oltii V:n kaa vissii ekaa kertaa ihan kahestaa maalla. Meil toimi sähköt sillon täällä aurinkosähköllä ja mä olin tuol yläkerras säätelemäs just hommattuu telkkaa kanavii kohillee. Illal ku oli alkamas joku hyvä leffa telkkarist jota V halus kattella.

No, sain kanavat kohillee ja talvi ku oli ni mul oli villasukat jaloissa… Lähin sitte alakertaa hakeen illan ekaa Olvii ja kertoo V:lle, et ny on kanavat kohillaa, et passaa tulla vilkuileen telkkariis. Siitähän sitte sukkajalat sileellä puupinnalla liuku sillee, et tulin rymisten raput alas ja sieltähän mä rappujen alapääst itteni löysin ja sattu niin saakelisti et ei sanaa saannu suust tuleen. No, hetkenpääst tuli V siihe ja kysyin et kuin kauan sul oikee kesti tulla ku tollassen ryminän päälle vast nyt tuut.

Luulin et viskasit telkkarin ylhäält alakertaa… Eihän siin auttannu ku lekurii lähtee. Siellä tiskillä sit kerroin, et tipahin jyrkkii rappui 2,5 metrin korkeudest ja aikas hemmetin kipee on koko vasen puoli nilkast perseese asti. Sano se tyyppi, et mees pitueellee toho, joku tyrkkii sut just tonne tutkimushuoneesee.

Siellä ei sit tarttennu ku vajaa minsa yksin makoilla ku ovest alko väkee lappaan sisää ku ois ollu jotku markkinat meneillää. Kysyin, et mikäs ny on ku koko huoneelliin sakkii tänne änkee mua katteleen. Enkai mä mikää harvinain eläin tääl oo, mitä kaikkien tarttee tulla ihmetteleen. Lekuri siihen sit, et ku täs lapus lukee, et sä tipahit 25 metrin korkeuvvest. Olis se vastaa-ottotyyppi voinnu kirjata sen putoomiskorkeuvven 2½ metriks, ni ois toiki sekaannus vältetty, ku unohti sen nii tärkeen pilkun laittaa.

Nilkasta puolee kylkee mustu vasemmanpuoleinen nahka mussa. Viikko saikkua ja onneks ei pahemmin käynny. Tuli vaa taas kerran selkeeks, mis se pilkku tarttee olla.

9 kommenttia:

 1. Aika paha! Ei tiedä saako edes nauraa, kun joku tipahtaa noinkin korkealta. Pilkulla tai ilman. Mun takalisto myötäelää... istun jo vähän linkassa. Ja tällainen ihminen lukee netistä että mikä mua vaivaa... jeesus.

  VastaaPoista
 2. Hih! Oisit vaan ottanu kaiken ilon irti siitä auttavien käsien määrästä, mikä paikalle tulvi! Harvoin saa noin suurta mielenkiintoa kun tipahtaa portailta....

  VastaaPoista
 3. Puuportaat ja villasukat on vaarallinen yhdistelmä. Koettu. Ja ne liukuesteet portaanreunoihin on vieläkin laittamatta ja hommaamatta.

  VastaaPoista
 4. En eilen saanut aikaseksi kysyä (ja hivenen arkailuttikin) MINKÄLAISELLA langalla sinä neuloit sen sormenpään?
  Ajattelin itsekseni lyhentäessäni erästä vaatekappaletta (ja pistäessäni vahingoss lukuisia kertoja neulalla sormeeni), että eikö oman sormen tikkaaminen ota tuhottoman kipeetä ilman puudutuksia ja entäs desifiointi jne, jne.
  Minulla oli tosi kirppuileva olo, kun ajattelin neulomisiasi :D


  Pilkut ja pisteet on kyllä hyvä olla paikallaan.
  Pakkaavat olla meikäläisellä ainakin hiukan sikin&sokin.
  Opettajakin aikoinaan sanoi (about puolivuosisataa sitten), että kieliopista minulle kuuluisi 4 ja ainekirjoituksesta (hänen mielestään) 10.

  VastaaPoista
 5. Kaisa. Ensin desifioin haavan, sitten pintapuudutetta ja sitten ihan oikeella tikkausneulalla ja langalla ne tikit. Mokoman pienen takii viitti ny tikattavaks lekurii lähtee... ;D

  VastaaPoista
 6. Mulle on käynyt samanlainen putoominen. En kyl menny lekuriin mut mustui kans koko reisi, perse juu. En ole ikinä nähny niin isoja mustelmia!

  VastaaPoista
 7. Huh mikä pudotus. Olis voinut pahemminkin käydä.
  Täällä yksi mies tosta kylältä putosi katolta lumia pudottaessaan, suorille jaloille. Ensin ei meinannut mikään paikka toimia, nyt on selkä pas...na. Ja nelikymppinen mies eläkkeellä. Tai tappelee kuulemma vielä vakuutusyhtiön kanssa. Ei kai ollut oikein sopivaa urheilua...

  VastaaPoista
 8. Mää oon kans kerran tullu vintin portahat persmäkee alas ja kyllä otti kipiää. Olin just pessy ne ja olivat hiukka kosteet, kuulin ku alakerras soi puhelin ja lähin vähä niinku kiirehellä vastaamaan. Yläportahan kohalla lipes jalaka ja sitte sitä mentiin. Mullei menny koko kylyki mustaksi mut takamus ja häntäluu oli hetken aikaa nii hellänä ettei palio teheny mieli istua.
  Ootahan sääki kuullu pilikunviilaajista? Kamala olo tullee jos joutuu kovin pitkän aikaa samasa tilasa olemaan. Mää viilaan vain kynsiä. :)

  VastaaPoista
 9. Juupa, se "pilikku" on tärkijä asija, ainaki sillon, jos se määrittelee pittääkö sinne Siperijaan männä, vai ei. Velipoika sinne mäni ihan suosijolla, eikä paljo sen koomin oo yhteyttä pijelly. Toivottelen, jotta siun persukset kestelee näitä muitakin elämän ihanuuksija ku tuo rappujen persuksillaan ales rallattaminen. Tsempit!

  VastaaPoista

Mukavaa ku kommentoit!