Tällast tääl.

.

.

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Elukat.


Eilen illalla sai nauraa      02.04.2012
Elukat innostu illan kakkajuoksuilla oikeen enempi riehuun ja saivat tietty Millankii riehaantuu. Se ei oo aina oikeen hauskaa tällassessa kaupunkikodissa tollai riehumiin, kun täällä matot lehtelee ja paikat ryskää, elikoitten spurttaillessa millon mihinkii. Ei muuten mut naapurit varmaan aattelee, et taas se pappa kännipäissää menee pitkin seinii… ;D

Noita juoksuja ollaan kakkajuoksuiks sanottu jo toooosi kauan, kun yleensä käy silleen, et kun oikeen riehuvat, riekkuvat ja juoksevat, ni sen jälkee koko riehujasakki käy paskantamassa johonki hiekkalootistaa.

Olin sitte kasin maissa silmät lopsuen menossa nukkumattii tapaamaa, kun viel meijjän makkarissa tapahtu: Saara oli ikkunan ääres olevalla kiipeilyhässäkällä makoilemassa, silmät lopsuen hälläkii. Maisa tuli siihen sitte et olis menny sen tokat tason kautta mis Saara makas, ni sille ylimmälle tasolle nukkuun, mut sepä ei käynnykkää Saaralle. Muris, sihis ja läppäili Maisaa siinä sitte et mee muualle siitä.

Pekka katteli toimitusta pöydältä, mikä on meijjän jalkopäänpuoleisen seinän vieres ja Milla tuli siihen sitte turpinee Pekkaa tökkimää ja pikkasen hammastaki näyttään. Pekka kummallakii tassulla oikee kunnolla läimi Millaa kirsulle, oikee sellanen kopse kävi ku ilman kynsiä läppäili ku olis bongorumpua soitellu.

No, Pekka sitte kummiskii siin sit alkoku nuoleen Millan kirsuu silmienvälisestä kohasta ja se oli sellai ylläri Millalle, et se alko pikkasen näyttään hammasta taasen Pekalle. Pekka ei siitä tykänny, vaan nappas kunnolla torahampaillaa, mitkä on muuten niin pitkät et ne tulee reilusti suusta ulos, Millaa kirsunahasta kiinni.

Milla pelästy sillee, et pomppas melkein metrin ilmaa ja ärähti kunnolla. Kaikki kissat pomppas kans ainaki samanverran ilmaa ja kaikki neljä, siis kolme kissaa ja koira, ja säntäsvät kuka mihkäkii piiloo. Milla tuli mun luo naamallaa sellai ilme, et kato ny ku toi puri mua, lohduta, silitä ja rapsuta.

Eihäse Pekka ollu kunnolla purru, mitää jälkii en havainnu Millan kirsus, vaik oikee +3 lasit laitoin nokallein, et varmaa saan selvää ku kattelen millai haava ehkä kirsust löytyy. Ku mitää ei löytynny, kävin takas makoileen ja siihen sitä alko sit pikkuhiljaa elukatki rauhottuun. Ensteeks Milla rojahti lattialle mun puolelle makoileen, syvän huoauksen saattelemana.

Seuraavaks Pekka, se tuli mun jalkataipeesee nukkuun, ku nyt satuin kylelläni oleen. Maisa tuli myöhässä, eikä siks päässy lempipaikallee, vaan ’joutu’ V:n puolelle jalkoihin makoileen. Saara, kaikkien kissojen vääpelijukuripää tuli suoraa kiertelemättä ku juna omalle paikallee, mun ja V:n välii, kiepsahti siihen kerälle ja siitä sitte pikkuhiljaa vaivuttii untenmaille yks kerrallaa.

Mut ei mulle meinannu uni heti tulla, ku nauratti se Pekan ja Millan välinen homma ja eniten siinä ne elukoitten ilmeet. On ne sellassii mukavii seurailla, elukat.

5 kommenttia:

 1. Tuo se mulle olisi vaikiaa. Nukkua samassa sängyssä elukoitten kanssa siis. Tai näköjään viime aikoina kenenkään kanssa.

  Muistan trauman lapsuudesta kun kissa halusi nukkua jalkopäässäni ja en sitten voinut kääntyillä siihen malliin kuin olisin halunnut. Sopinee siis sellaiselle rauhalliselle nukkujalle tuollainen nukkumajärjestys. Sellaiselle joka laittaa pään tyynylle ja herää aamulla samasta asennosta.

  VastaaPoista
 2. No joo taas ollu menua ja meininkiä teijän huushollis. :) Voi Milla raukkaa kun sellasen käsittelyn sai kirsulleen, pitäs Pekan ymmärtää että ei liika rajusti saa osottaa tunteitaan. :)

  VastaaPoista
 3. Hih, hulinaa :)
  Mua niiiiiin houkauttais ottaa toinenkin kissa, että sais meillekin hiukan äksöniä....

  VastaaPoista
 4. Heh heh, hauska tarina ja hyvin kerrottu. Tuollaista se on, kun on elämää. :D Meillä ei kissat voi nukkua yöllä sängyssä vaikka minusta se olisi aikas ihanaa - onneksi päiväunilla joku kissa yleensä nukkuu kylkimyyryssä mun kanssa.

  VastaaPoista
 5. Kun mulla oli kissa, me nukuttiin sen kanssa päät samalla tyynyllä... :) Mutta sitten kun tuli Mies, niin kissasta piti luopua, mutta hyvin se jaksaa mun vanhempien luona. Nukkuu isän mahan päällä ja saa metsästää vapaasti hiiriä ja myyriä! Ei ole muuten meidän tontilla ollut vuosiin myyrätuhoja!

  VastaaPoista

Mukavaa ku kommentoit!