Tällast tääl.

.

.

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Vauhtii ja vaarallisii tilanteit.


Kyl on kissoil taas kivaa.    25.03.2012
Kolmatta päivää jo mennä viillettävät pitkin pihoja, ku kerta hankikanto on päällänsä. Toistensa vaanimista ja kimppuu hyppimistä harrastavat ja sitte taas juostaa sen minkä kintuista pääsee. Tirppoja tarttee välillä pysähtyy kyttäileen. Nytki Saara kyttää niit sisällä ikkunasta, Pekka on huussin kuistilla ihan pieneks käpertyneenä ja Maisa on terijoensalavan alla kans ihan pienenä. Käkätys vaa välil kuuluu ku joku tirppa tulee hiukkasen lähemmäs. Mut hyvin ne ehtii karkuu, ku joku kissoist alkaa samaa puuhu kiivetä mis tirppa on huikopalaa nappaamassa.

Välillä ku oikee kisulit innostuu, ni vetävät sellasta ravii pitkin pihaa et pois alta. Puihin kiipeilevät sellassella vauhilla et männyn kaarnat vaa ilmassa lentelee ku oikee kynsillää ruopivat et mahollisimman nopsaa pääsis ylös. Välil vähä vaikuttaa siltä, et ottavat oikeen kisaa siitä kuka pikasimmin pääsee puuhu pinkasemaa.

Sitte tulevat pääkopasta hännäntyvee asti  oikee pörrösinä ja soittavat ovikelloo, kuka milläki tavalla. Varmaa jo oon kertonnu kuinka, mut menköö ny sit uuellee. Saara: Kiipee tohon mun vieres olevan ikkunan ulkopuolel olevalle, Millan korisohvalle, ihan sinne selkänojan päälle ja siitä kurkkaa sisää. Maisa: On ennen vaa kököttäny rapulla ja ootellu et joku tajuis tulla kurkkaan et oisko joku kissa tulos sisää. Tänä vkl on kummiskii oppinnu, et ku naukasee, pääsee nopeemmin sisää. Pekka: Nyhtää seinää vasten nojaavan harjan harjaksia, niin et varren yläpää liikkuu seinällä ja sen äänen kuulee oikee hyvin tääl sisällä ja oven tajuu aukasta sisääpyrkijälle.

Eilen kissat veteli sellasta ralli pikin pihaa, etten moista muista täs pihas tapahtuneen. Saivat Millanki innostumaa ja se veteli sellasta kylkimyyryä taloo ja piharakennuksii ympäri ettei oo aikoihin sellast nähty. Naama sil oli oikee levees hymys ku se kiis rakennukselt toiselle ja mä toinen hullu viel sitä innostutin lisää huutamalla hyvä, hyvä, ja taputtamal käsiini yhtee.

Pekka on mainio. Ku se nyt tossa just sisäätulleena haluu sapuskaa, ni ihan sellassella pikkukisun naukuma-äänellä naukasee ja hitsin koval äänel. Saara on vissii huilinnu tarpeeks (vartin) ja nyt tarttee päästä takas ulos. Portsarina täs saa taasen olla. Kiirettä pitää tietty senki takii, ettei ulkonaoloaikaa oo enää ku 2½ tuntii, ku seittemältä kiskitän kissat sisää iltapalalle ja senpäälle ei ovi ennnen aamuu kissoille aukee.

Tupakille ku iltaseittemän jälkee ulos menee, ni tarttee aina huijjata kissoja. Ne tyhmät ku kyttää aina sil ovel ulospääsyy mist äsken kuljin ja sit voi tulla toisest ovest sisää niin, ettei kisut pääse enää pihalle ilvesten yms. petojen huikopalaks.

Nyt lähen laittaan kiukaan alle tulet.

Vitt…eiku… Kettumaisemmukavaa päiväjjatkoo sullekkii sinne!!

6 kommenttia:

 1. Oijoi, oijoi, kun kuulostaa ihanalta eläimelliseltä elämältä! NO, ainakin kissojen mielestä....

  VastaaPoista
 2. Me käytettiin meijän 4½ kk:n ikäistä pentua eilen eka kertaa ulkona. Oli tosi nätisti valjaissa, osas sievästi kävellä, mut pelkäsi ja tärisi ihan hirveesti :). Pikkuhiljaa pitää nyt sitä totutella pihaelämään, kun päästään kesän lähetessä jossain vaiheessa muuttamaan maalle ja kissa saakin sitten ulkoilla vapaasti.

  Kuulostaa aivan mainioilta nuo sinun kissojesi touhut, mutta miten ihmeessä ne pysyy kotipihassa, etteivät lähde kauemmas???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun piha on tarpeeks suuri. Käy ne napureissa moikkaamassa ja hiiret ja myyrät syömässä. Naapurit on oikeen mielissää.

   Poista
 3. Hankikanto...ja meillä se on kantohanki. :)

  VastaaPoista
 4. Lystiä kissanelämää. Kaiken sen eläinten pöhköenergian jos voisi valjastaa hyötykäyttöön, sillähän tuikkisi koko mökki.

  Meillä koira saa kyyrykohtauksia, vetää semmoisessa jännässä kyykyssä hulluna pitkin pihoja. Ja välillä kierii, sitten taas vetää hullunravia. On ne outoja.. Mukavaa viikonloppua teille sinne maalle!

  VastaaPoista
 5. Meillä se on hangenkanto... :)

  VastaaPoista

Mukavaa ku kommentoit!