Tällast tääl.

.

.

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Vaihteeks maalla.


Karkasin eilen maalle.      22.02.2012
Tartti se peräkärry tuua kaupungista pois, ku sille ei oikee talvel oo parkkipaikkaa siin kaupunkipihas. Elukat kyytii ja ruokakaupan kautta köröttelin maalle. Tänne tulles normijutut ensin, eli elukoille sapuskat ja vettä, sit isommat lämmöt päälle, eväät kaappeihi ja sillee.

Lunta oli tullu sevverra paljo, et tartti lumilinko ottaa käyttöö. Tein polut ja sitte tartti alkaa tekeen kärrylle parkkipaikaa konevvajan etee. Siks siihe, et ne pikkuviat mitkä kärrys on, saa helpommin korjattuu ku on tarvikkeet ja työkalut lähellä.

Aattelin et varmaa menee lapiohommiks parkkipaikan teko, kun lunta oli siinkohtaa puolee sääree. Ja vielä mitä. Tää perhanan lumilinko vaan mennä hölökytti päin lumikasaa ja lennätteli lumet sinne mihkä pitiki. Lumityöt kesti viis minsaa ja parkkipaikan teko parisenkymmentä. Kärry paikoillee ja pikkuviat korjailin yks toisesa jälkee kuntoo ja nyt se on sitte oikee hyväs kunnos. Kevääl viel maalaan kärryn grafiitin harmaaks.

Tänää on sitte täydelliin lepopäivä, niin V aamulla määräs… Ehän mä malta olla selälläni ku tänne pääsin. Aluks lapioin postilootan paremmin näkyville, et postinjakaja saa auton ikkunast laitettuu postin lootaa. Sit se auran jättämä valli pihatien alusta ja silta joka menee puron yli… Puuhommii tein, ihan keveitä. Kaks kassillista puita työntelin kottareilla tupaan ja yks kassilliin saunalle. Aattelin tänää tai huomenna saunoo ja sitävarten tartti saaha jää esiin, avantoo varte. Eiku  lapio vaa heilumaa ja jää esille. Sellasset klapit ku ei mahu tuvas poltettavaks vein kottikärryillä laavun puusuojaa. Siitä niitä on sit helppo ja lyhkäi matka hakee, ku vieres oleva pihasauna valmistuu joskus kylpykuntoo.

Avantoo en viel oo tehny, sevverra hemmetisti särkee selkä. Nyt makailen täs sen aikaa ku kipu sevverra helpottaa et taas viittii hommii lähtee. Tekiskö sit ekaks avannon… Moottorisahalla sitä ei kannata tehä, kun sitte jää öljykalvo siit teräketjuöljystä veen pinnalle, taitaa taas mennä kirveshommiks, kun kairakin on naapurilla kolmatta vuotta lainassa, nii ja kaikki muutki mun pilkkivehkeet.  Hän istuu päivät pitkät pilkillä, nyt ku eläkkeelle jäi. Eipähän tartte akkasa jorinoita kuunnella kokoajan.

Syöminen meinaa unohtuu, ku tääl yksiksein oon. Kello on jo reilusti puolenpäivän yli, enkä oo ees aamupalaa haukannu. No, syön sitte ku oikee kovasti alkaa nälättää. Tartteehan tää läskimaha saaha rantakuntoo, vaik en uimarannalla käykkää. Kummasti se tohon on talven aikana kasaantunnu ja syy on se, et kun noita hermokipulääkkeitä popsii, ni nälkä on ihan jatkuvaa.

Taijjan sen verran nousta et meen ulos tupakille. Se aina siirtää nälkää vähä tuonnemmas. Meillä ei kukaa saa tupakoijja sisällä. Niin päätin kun poikamieskämpästäin ekaa yhteisee kotii muutettii, sillosen likkakamun eli nykysen V:n kans.

Vitt…eiku Kettumaisemmukavaa päiväjjatkoo sulle sinne!!

6 kommenttia:

 1. Kyllä sinulla tota tarmoa riittää! Mutta, että unohtaa syödä ;D mulle ei (valitettavasti) käy koskaan niin.

  Meillä on tuossa yhdellä naapurilla lumilinko. Se on ilmeisesti paljon huonompi kuin sinulla, koska toi naapuri manaa aina sitä, että kone ei vedä ja sammuu heti kun tulee möykkyjä. Ja niitähän on, kun katolta on pudonnut. Meillä on käsin tehty lumityöt nopeammin vaikka on paljon isompi piha.
  Hyvää viikonlopun jatkoa Salpauselän kisojen maisemiin!

  VastaaPoista
 2. Mä en myöskään unohtaisi syödä, en millään :)
  Nyt on ankara dieetti päällä. Olen menossa polven tekonivelleikkaukseen ja sitä ennen pitäisi saada painoa mahdollisimman paljon pois. Niinpä olen ENE-dieetillä, eli käytännössä paastolla jo kolmatta viikkoa. Lääkärin valvonnassa - ja hyvä niin, sillä parissa viikossa romahti verenpaineet jo tosi alhaalle......Nälkää ei kuitenkaan tunnu, mutta heikoksi vetää jo kevyt siivous....

  VastaaPoista
 3. Ai kyllä minä unohdan väliin syödä, mutta tulee sitten korjattua liian kanssa. Joten ei pääse (valitettavasti) vahinkoa tapahtumaan.... ääh.

  VastaaPoista
 4. Syömättömyys ei laihduta vaikka luulis, kun keho siirtyy säästöliekille. Jotain kannattaa napsia välillä, ettei verensokeri mee turhan alas. Hyvää viikonloppua siellä puuhastellessa, ilma on ainakin hieno, ainaski täällä.

  VastaaPoista
 5. Aika mukavalle kuulostaa, lumitöitä ja avantoa.
  Kun vaan muistat sääliä välillä selkääkin.
  Ainakin hienoja ulkoilukelejä luvassa, joten kevättä ja kevyttä oloa vaan sinne maalle!

  VastaaPoista
 6. Hei, aloitin uuden(kin) blogin. Käyhän tutustumassa!

  VastaaPoista

Mukavaa ku kommentoit!